Explorăm continuu moduri de a înțelege mai bine lucrurile care fac mintea cea mai complexă resursă pe care o avem.
În articolele de mai jos notăm astfel de idei, practici, pe care le descoperim și considerăm bune și utile.
Ce este terapia de cuplu și în ce constă ea?
Asemenea unui automobil, relațiile necesită ‘întreținere’ regulată pentru că ele să funcționeze. Această intervenție poate fi facilitată de către un psiholog în cadrul terapiei de cuplu.
Care este diferența dintre psiholog și psihiatru?
Datorită denumirilor similare și a faptului că amândoi oferă servicii de terapie este foarte ușor să facem confuzie între cele două specializări și să nu știm la cine să apelăm în cazul unei probleme personale sau ale unei persoane apropiate.
Importanța grupurilor de dezvoltare personală în vederea adaptării sociale pentru adolescenți și copii
Prin participarea la sesiuni de grup, tinerii pot trăi o nouă experiență care îi face să se simtă în siguranță fiind înconjurați de alți tineri de aceeași vârstă care se confruntă la rândul lor cu experiențe similare.
Activități recomandate pentru copiii cu ADHD
Copiii cu ADHD au același potențial al dezvoltării personale și profesionale precum oricare alt copil, doar că pentru maximizarea devenirii lor, aceștia trebuie să urmeze de timpuriu programe și activități dedicate, facilitate de personal calificat în domeniul psihopedagogiei speciale, prin intermediul cărora își pot treptat ameliora tulburările comportamentale și cognitive.
Autism sau ADHD? Care este diferența?
Tulburarea de spectru autist și Perturbarea activității și atenției (ADHD) sunt două tulburări de neurodezvoltare diferite, a căror incidență a crescut foarte mult în ultimii ani, determinând părinții copiilor cu un astfel de diagnostic să se informeze cu privire la modul în care își pot ajuta copilul să aibă o funcționare socio-emoțională corespuzătoare.
Integrarea copiilor cu autism la grădiniță și procese premergătoare recomandate
Intrarea la grădiniță reprezintă una dintre cele mai importante etape ale dezvoltării copiilor, o tranziție firească, îmbucurătoare, către o nouă lume – cea a cunoașterii, a învățării și a devenirii.
Tulburarea de Spectru Autist și terapia ABA
Studiile recente sugerează că autismul afectează aproximativ unu la sută dintre europeni, care reprezintă peste cinci milioane de persoane în UE.
Cum putem detecta timpuriu Tulburările de Spectru Autist
„Steaguri roșii” pentru autism la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 luni
Importanța Grupurilor de Socializare pentru Copiii cu Autism
Cele mai comune caracteristici ale tulburarilor din spectrul autist sunt dificultățile privind comunicarea și interacțiunea socială.
Cum influențează prezența tulburărilor de limbaj imaginea de sine a copilului?
Tulburările de limbaj reprezintă afectarea tuturor dimensiunilor actului lingvistic oral sau scris dar și a modalităților nonverbale de comunicare.