Blog de Psihologie

Noutăți &
Articole de specialitate

Explorăm continuu moduri de a înțelege mai bine lucrurile care fac mintea cea mai complexă resursă pe care o avem.

În articolele de mai jos notăm astfel de idei, practici, pe care le descoperim și considerăm bune și utile.

Psihiatrie

Măștile Depresiei

Depresia, candidat veritabil la „boala secolului”, are câteva semnalmente care o fac ușor de recunoscut în această eră a informației: tristețe persistentă (cu accent pe persistent), acuze fizice (dureri de cap, de stomac, oboseală, slăbiciune, dificultăți în ceea ce privește somnul și apetitul), scăderea interesului, pesimism etc. Totuși, depresiei îi place și să se deghizeze. Și, uneori, are câte un costum diferit în funcție de vârstă.

Citește mai mult »
Autism sau ADHD
Psihiatrie Pediatrică

Autism sau ADHD? Care este diferența?

Pentru a veni în sprijinul părinților care au dificultăți în a separa cele două entități am să punctez în continuare aspectele caracteristice fiecăreia, precum și acele modificări care se pot regăsi în ambele afecțiuni.

Citește mai mult »
Terapie
Terapie

Ce este Terapia Adleriană?

Psihoterapia adleriană poate fi de real folos atunci când te confrunți cu un complex de inferioritate și iți dorești să înțelegi ce stă la baza acestuia și cum anume să-l depășești.

Citește mai mult »
Terapie comportamentală
Terapie

Ce este Terapia Cognitiv-Comportamentală?

Scopul terapiei cognitiv-comportamentale este acela de a-i ajuta pe oameni să-și schimbe perspectiva cu privire la evenimentele din jurul lor. Ei învață că deși nu pot controla fiecare aspect al lumii în care se află, pot totuși să controleze modul în care percep, interpretează și răspund la aceste evenimente.

Citește mai mult »

Găsește o ședință potrivită nevoilor tale

Te așteptăm într-un mediu cald, în mijlocul orașului sau on-line