fbpx

Mind Garden este o familie formată din medici cu formări și specializări actuale, cu mulți ani de experință și multe vieți schimbate în bine. 

Alături de ei vei putea să discuți orice, să te descoperi și să știi ce ai de făcut pentru a te bucura de viață.

Alecsandra Irimie-Ana - Medic specialist psihiatrie pediatrică

Alecsandra Irimie-Ana

Medic specialist psihiatrie pediatrică
Psihoterapeut adlerian autonom si psihoterapeut de familie și cuplu în abordare sistemică

 “Ca medic psihiatru am foarte mare încredere în capacitatea copiilor și  adolescenților de a se adapta și de a face schimbări rapide atunci când mediul înconjurător este favorabil. Astfel, diagnosticarea timpurie a afecțiunilor psihice ne oferă ocazia de a construi în jurul acestora un mediu propice, ajutându-ne de resursele aflate la dispoziție: familia, școala, societatea, relațiile de prietenie.

Când să apelăm la un specialist psihiatru? Atunci când ne dorim să avem un diagnostic clar înainte să începem să tratăm sau, dimpotrivă, când vrem să excludem un diagnostic cu certitudine pentru a nu pierde timp prețios cu interventii costisitoare și inutile. Se întâmplă deseori ca unele afecțiuni să pară din sfera psihiatrică, dar să țină de fapt de neurologie, genetică, endocrinologie, alergologie sau de alte specialități. Medicul este cel mai în măsură să facă ceea ce se numește diagnostic diferențial, adică să orienteze pacientul către investigații suplimentare atunci când este cazul.

În Clinica Mind Garden, alături de colegii mei, îmi pun la dispoziția familiilor cunoștințele medicale și pasiunea, pentru a contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor și adolescenților.”

Studii:

  • Licențiată a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca;
  • Master în Prevenirea și Combaterea Consumului Ilicit de Droguri, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București;
  • Doctorat, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București;
  • Formare și suprevizare în Terapie de familie, sistemică și de cuplu;
  • Formare și Supervizare în Psihoterapie Adleriană.
Minecan-Elma-Maria-psihoterapeut

Mînecan Elma Maria

Medic specialist psihiatrie pediatrică

  • Licențiată în Medicină Generală la Universitatea de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași.

  • Medic specialist de psihiatrie pediatrică cu experiență în domeniu de 5 ani, dobândită în cadrul Sp. Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" în care s-a specializat în diagnosticarea, tratamentul, prevenirea și reabilitarea tulburărilor psihice, psihosomatice, psiho-organice și a celor psihologice la copii și adolescenți.

  • Având un interes deosebit pentru abordarea holistică a tulburărilor psihice, este înscrisă într-un program de rezidențiat de farmacologie clinică pentru a aprofunda domeniul psihofarmacologiei.

  • De asemena, se formează și ca Psihoterapeut de familie și cuplu pentru a-și perfecționa abilitățile de abordare a dificultăților familiale.

  • Pasionată de domeniul sănătății mentale, participă în activități de cercetare prin colaborarea cu alți specialiști în elaborarea de articole în domeniul său de expertiză.


    Studii:
    - Universitatea de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași
    - Formare în Psihoterapie de familie și cuplu
    - Rezidențiat Farmacologie clinică

Rada-Sabina-Maria-psihiatru-pediatru

Rada Sabina Maria

Medic specialist psihiatrie pediatrică

Psihoterapeut în supervizare în psihoterapia familei, cuplurilor, adulților, adolescenților și copiilor din cadrul “Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie” București

”În cei 6 ani de experiență profesională în domeniul psihiatriei copilului și adolescentului am observat impactul factorilor pozitivi și negativi care influențează sau produc tulburările psihice. De acești factori depinde în viitor reducerea considerabilă sau agravarea recăderilor în cadrul acestor tulburări. Factorii de mediu sunt extrem de importanți pentru o bună integrare a copiilor sau adolescenților în mediul școlar și extrașcolar. Conștientizarea existenței acestor afecțiuni psihice ne face mai prezenți, mai empatici atunci când întâlnim  o persoană care suferă de o tulburare psihică.

Pentru că “atunci când pierdem dreptul de a fi diferiți, pierdem privilegiul de a fi liberi”- Charles Evans Hughes

“A fi diferit nu este nici un lucru bun, nici un lucru rău. Înseamnă pur și simplu că ești suficient de curajos pentru a fi tu însuți”- Albert Camus

Studii:

Licențiată a Facultatii de Medicină și Farmacie “UMF Carol Davila” din București
Medic Specialist în Psihiatrie Pediatrică cu experiență în domeniu de 6 ani, dobândită în:cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie  “Alexandru Obregia”, unde s-a specializat în identificarea cauzelor și simptomelor , diagnosticarea și tratarea diferitelor afecțiuni psihice prezente atât la copii, cât și la adolescent;
experiență profesională în mediul privat în identificarea factorilor de risc și  factorilor de protecție ce produc diferite afecțiuni psihice, diagnosticul individual și diferențial, precum si tratarea acestor afecțiuni, prevenirea/reducerea recăderilor apărute în tulburările psihice;
Psihoterapeut de familie, de cuplu, de copii și adolescenți în supervizare în cadrul “Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie” (AMPP) din București.

Ene Georgiana - Psiholog Clinician

Georgiana Ene

Psiholog clinician

 

“Primii pași în lucrul cu copiii i-am făcut ca voluntar în urmă cu aproximativ 7 ani, o perioadă de care îmi aduc aminte cu mult drag. De atunci, m-am lăsat purtată de entuziasm, de sete de cunoaștere și m-am implicat total în această meserie, care a devenit o pasiune. De fiecare dată când rezervorul de energie părea că se golește, rezultatele vizibile ale copiilor și fericirea oglindită în ochii părinților l-au reîncărcat și m-au făcut să simt că pot face și mai mult, cu aceeași bucurie. 

Trăim într-o lume în permanentă schimbare, în care globalizarea și tehnologizarea ne permit accesul rapid la cele mai noi decoperiri în toate domeniile. Consider că, atunci când materialul cu care lucrezi este mintea umană, perfecționarea continuă nu mai este o opțiune, ci o responsabilitate pe care ți-o asumi din momentul în care alegi profesia de psiholog.

Vă aștept în cabinet să îmi spuneți cu ce anume vă confruntați și să alegem împreună cea mai potrivită variantă de terapie.”

Studii:

  • Licențiată al Facultății de Științe Socio-Umane, specializarea Psihologie;
  • Master în Psihologie Clinică - Evaluare și Intervenție, Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie;
  • Absolventă a numeroase cursuri și specializări organizate de Comisia de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Institutului S.P.E.R., cursuri acreditate de către Comisiile de Psihologie Clinică, Psihoterapie și Psihologie Educațională și Școlară - Psihopedagogie Specială și a altor cursuri organizate de ABA Masters, de Asociația Autism Voice și de Help Autism.
Robert Alexandrescu - Psiholog clinican si psihoterapeut adlerian

Robert Alexandrescu

Psiholog clinician și Psihoterapeut adlerian

“Alfred Adler  spunea că “totul poate fi și altfel”, iar acesta este motto-ul care m-a ghidat în activitatea mea profesională de psiholog clinician și m-a îndreptat către practicarea psihoterapiei adleriene în ultimii 8 ani. 

Oamenii ajung în cabinetul meu din cauza soluțiilor greșite pe care le aleg, conștient sau nu, pentru rezolvarea problemelor cu care se întâlnesc în viață. În cadrul ședințelor de psihoterapie, îi ajut să înțeleagă care le sunt punctele forte, talentele, abilitățile, cunoștințele și cum le pot folosi pentru a face față dificultăților. În procesul de autocunoaștere, care poate avea loc la orice vârstă, își clarifică scopurile, își identifică valorile, credințele, convingerile care îi îndreaptă către ceea ce vor să devină sau care, din contră, îi  încurcă. Apoi decid dacă vor să facă schimbări și în ce sens. 

Dacă te confrunți cu momente de vulnerabilitate, sunt aici să încurajez acele comportamente care îți aduc starea de bine și să te conduc mai aproape de obiectivul stabilit, pentru a-ți găsi locul și rolul alături de ceilalți.”

Studii:

  • Licențiată al Facultății de Psihologie și Sociologie, specializarea Psihologie, Universitatea Spiru Haret;
  • Master în Psihodiagnoză Cognitivă și Consiliere Psihologică, Universitatea Ecologică București;
  • Formare Psihoterapie Adleriană, Asociația de Psihologie și Psihoterapie Adleriană;
  • Dezvoltare personală, Societatea de Psihodramă JL Moreno Cluj.
WhatsApp-Image-2021-06-15-at-15.33.54-1

Cristina Petre

Psiholog clinician

 “De-a lungul timpului mi-au trecut pragul cabinetului mulți oameni - copii și adulți, fiecare unic în felul lui, dar, în același timp, asemănători prin nevoia de iubire și dorința a se simți înțeleși, puternici, liberi și în armonie cu ei înșiși.  

În privirile lor triste, preocupate sau temătoare am citit aceleași întrebări: „Ce fac cu viața mea?”, „Ce să fac să nu mai simt atâta vinovăție?”, „Ce fac cu neputința, cu spaima, cu furia, cu singurătatea?”, „Oare mami și tati mă mai iubesc?”, „Oare sunt un părinte/ partener bun?”.  Le-am răspuns tuturor, indiferent de vârstă, că vindecarea este posibilă, că pot învăța să trăiască, nu doar să supraviețuiască.  Chiar dacă este un drum dificil, o călătorie dinspre interior către exterior, este o provocare ce merită asumată.  Pentru că, vorba vechiului popor latin, „per aspera ad astra” („pe căi anevoioase se ajunge la stele”).  

Te invit cu drag într-o asemenea călătorie cu încrederea că poți găsi  „stelele”  de care ai nevoie .”


Studii:

  • Licențiată a Facultății de Psiholgie și Științele Educației, Universitatea București - Șefă de promoție;
  • Master „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei”, Facultatea de Psiholgie și Științele Educației, Universitatea București
  • psiholog autonom, specializarea psihologie clinică;
  • Doctor în psihologie cu tema lucrării - “Interacțiunea dintre realitatea virtuală și formarea conceptului de sine la tineri”, Facultatea de Psiholgie și Științele Educației, Universitatea București
  • Psihoterapeut în formare în psihoterapia experențială și a unificării centrată pe adult-copil-cuplu-familie. 

Florentina Iuliana Lungu - Psiholog clinician

Florentina Iuliana Lungu

Psiholog clinician

 “Consider că o mare parte a comportamentelor pe care le avem și a emoțiilor pe care le simțim se datorează gândurilor noastre. 

Uneori aceste gânduri sunt adaptative și raționale și ne ajută să facem față situațiilor într-un mod benefic, însă de multe ori acestea sunt dezadaptative și iraționale, ceea ce ne provoacă destul de mult discomfort, ne fac să ne simțim rău, să dobândim comportamente care nu ne sunt benefice și duc la apariția diverselor simptomatologii.

Te aștept să identificăm împreună dificultățile pe care le întâmpini, să vedem cum au apărut în viața ta, cum se manifestă în prezent, cum te afectează, ce anume le menține și să stabilim ce pași să facem pentru a îmbunătăți nivelul de satisfacție al vieții tale.”

Studii:

  • Licențiată a Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București;
  • Master - Psihologia Sănătății - Cercetare Clinică și Optimizare Comportamentală, Universitatea București;
  • Psiholog autonom în specialitatea Psihologie Clinică, Colegiul Psihologilor din România;
  • Psihoterapeut Cognitiv Comportamental, Asociația de Psihofarmacoterapie și Științe Cognitive;
  • 250 de ore de dezvoltare personală, Asociația de Psihofarmacoterapie și Științe Cognitive;
  • Absolventă a unor cursuri organizate de Academicus: Psihosexualitate - evaluare clinica si intervenții psihoterapeutice; Experientele adverse din copilarie - tipuri, consecințe pe termen mediu si lung si modalități de interventie; Resurse utile in practica clinica supervizata.
Raluca Popescu - Psiholog clinician & Logoped

Raluca Popescu

Psiholog clinician și logoped

 “Atunci când ne naștem stima de sine este intactă asemeni unui coș plin cu bunătăți. Omul beneficiază încă de la naștere de toate resursele necesare pentru o dezvoltare armonioasă. 

Pe parcursul vieții savoarea bunătăților din coș poate fi afectată de relațiile pe care le avem cu ceilalți - în special cu persoanele de care ne-am atașat încă din copilăria timpurie - precum și de diverse situații sau evenimente neprevăzute pe care nu le putem controla, dar care ne pot perturba buna funcționare. 

Te aștept pentru a descoperi împreună într-un cadru securizant - în care nevoile tale sunt puse în prim plan - calea prin care poti redobândi controlul asupra propriei vieți pentru a te bucura de conținutul coșului tău.”

Studii:

  • Licențiată a Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București;
  • Master - Psihotraumatologie și asistare psihologică, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București;
  • Cursuri de formare profesională organizate de Societatea de Psihoterapie Experențială Română - Institutul SPER și Asociația Logopezilor din România;
  • Experiență de peste 8 ani în sistemul medical și în cel de învățământ privat.
Teodora Alexandra Rusu - Psiholog clinician si consilier psihologic

Teodora Alexandra Rusu

Psiholog clinician și Psihoterapeut

“Îmi place să abordez terapia familiei și a copilului prin artă și joc. Creația devine o punte către lumea interioară a copilului, ajută la înlăturarea blocajelor și la accesarea resurselor latente. 

De cele mai multe ori, atunci când copiii sau adolescenții ajung la terapie, corpul, simțurile și mintea nu funcționează armonios, iar sarcina mea ca terapeut este să îi ghidez atât pe ei, cât și familiile lor spre redobândirea echilibrului. Consider că psihoterapia individuală este o călătorie către tine însuți, prin care ai ocazia să te descoperi în ritmul tău și să conștientizezi unde te afli.

Te invit să explorăm împreună, într-un spațiu securizant, dificultățile și blocajele cu care te confrunți, să descoperim mecanismele care au dus la apariția și la întreținerea acestora până în momentul actual și să găsim calea pentru a le depăși și a evolua.”

Studii:

  • Licențiată a Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București;
  • Psihologie clinică - Evaluare și Intervenție Terapeutică, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București;
  • Psihoterapeut – Psihoterapie Experiențială și a Unificării centrată pe adult-cuplu-copil-familie, în prezent  în curs de formare în Neuro-Dramatic-Play Therapy;
  • Specializare în analiza comportamentală aplicată (tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist) și competențe în evaluare și intervenție logopedică, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București;
Valentina Artemis Stan - Psiholog clinician

Valentina Artemis Stan

Psiholog clinician

 “Experiența practică în lucrul cu copiii din cadrul D.G.A.S.P.C. mi-a oferit posibilitatea să privesc dincolo de aparențe și să înțeleg cât potențial există în fiecare dintre noi, de la cei mai mici la cei mai mari.

Cred cu tărie că orice persoană, dincolo de vârstă sau diagnostic, are în interiorul său un izvor de resurse psihologice proprii - care devin accesibile atunci când beneficiază de ajutor specializat, de empatie și acceptare, de înțelegere și răbdare. Acest izvor poate crește calitatea vieții, prin îmbunătățirea stării psihice și, dacă este cazul, chiar prin susținerea dezvoltării abilităților necesare pentru dobândirea independenței și asigurarea viitorului.

Te aștept într-un mediu securizant să identificăm acele aspecte care îți produc dificultăți în viața de zi cu zi, să aflăm împreună de unde provin ele și din ce cauză persistă și, de asemenea, să descoperim cum poți să îți folosești resursele interioare, astfel încât viața ta să capete o nouă formă care să îți aducă mai multă împlinire.”

Studii:

  • Licențiată în Psihologie, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București;
  • Master în Psihologie clinică - Evaluare și Intervenție Terapeutică, Universitatea București;
  • Stagiu de practică DGASPC - sector 3, (Centrul de Plasament Pinocchio și Serviciul Management de Caz): evaluare psihologică (MCMI-III, MMSE, STAI-Y, ABAS-II, ASEBA, teste proiective etc.), psihodiagnoză clinică; asistare și consiliere psihologică.
Mirela-Fita-psiholog

Mirela Fița

Psiholog clinician

Ca abordare și atitudine, conceptul centrat pe persoană este de a fi autentic, de a avea o considerație pozitivă și de a vedea clienții ca având o bunătate de bază și o capacitate internă de auto-creștere. 

Pentru mine, a fi autentic înseamnă a găsi echilibrul între a fi profesionist și a fi doar o altă ființă umană. 

Carl Rogers a discutat despre autenticitate ca fiind capacitatea de a fi conștient de propriile sentimente și de a nu prezenta o fațadă.

Caut să fiu autentică, lucrez cu un sentiment puternic de respect pozitiv față de clienți. Pentru mine, a avea o considerație pozitivă înseamnă să văd clienții ca mult mai mult decât simptomele sau luptele lor actuale. Văd fiecare persoană ca având valoare intrinsecă și capacitatea de auto-creștere.

Abordarea centrată pe persoană este benefică atunci când clienții, indiferent de vârstă, se confruntă cu emoții dificile. Acceptarea pozitiv necondiționată și empatia oferă clienților un mediu facilitator și autentic.

Studii:

  • Licențiată a Facultății de Psihologie, Universitatea Spiru Haret;
  • Master, Facultatea de Psihologie, Universitatea Hyperion - Psihologie Clinica si Consiliere Psihologica;
  • Atestat de liberă practică - Psihologie Clinică, Colegiul Psihologilor din România;
  • Psihoterapeut centrat pe persoană, Asociația de Psihoterapie centrată pe persoană;
Psiholog-MindGarden-Cristina-Latcu

Cristina Lațcu

Psiholog clinician

În anul III de licență am desfășurat câteva săptămâni de practică alături de Asociația Autism Transilvania, din Cluj-Napoca. Atunci am înțeles ce înseamnă să faci parte din viața unui copilaș din spectrul autist și câtă împlinire aduce cu sine această muncă. Am continuat să lucrez independent, până la terminarea masterului, apoi am integrat în practica mea clinică adolescenți, adulți și vârstnici, cu simptomatologie diversă.

Pe perioada supervizării clinice am decis să îmi îndrept atenția exclusiv asupra psihologiei clinice, moment în care am descoperit eleganța evaluării psihologice, în toată complexitatea ei.

Studii:

  • Licență în Psihologie (2013-2018), Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației
  • Master Psihologie Clinică, Consiliere și Psihoterapie (2016-2018), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației
  • După începerea practicii private am participat la cursuri de perfecționare acreditate de Colegiul Psihologilor din România, atât în domeniul Psihologiei clinice, cât și al Tulburărilor de dezvoltare.

Proiecte:

Proiectul Blue Monday România care desfășoară o campanie anuală, cu scopul de a oferi o ședință de terapie gratuită, persoanelor înscrise.

Psiholog-Mirabela-Staicu-web

Mirabela Staicu

Psiholog clinician și Psihoterapeut

După toți anii de experiență în evaluarea și intervenția psihologică, dacă m-ar întreba cineva de ce mi-am ales această meserie, primul gând care îmi vine este că pentru mine ceea ce fac reprezintă vocația mea, simțind în totalitate că este în acord cu mine și cu sensul meu.

De cele mai multe ori, sănătatea mintală reprezintă mult mai mult decât absența bolii psihice iar când sunt în situația de a vorbi pe scurt despre acest aspect, îmi place să spun că este despre a te simți bine cu tine și împreună cu ceilalți, în timp ce îți poți îndeplini cerințele vieții.

Dacă ai ajuns aici și citești aceste rânduri acum, vreau să te felicit din suflet. Consider că a fi în contact cu nevoia de schimbare sau a fi conștient de dificultățile cu care te confrunți tu sau cu care se confruntă copilul tău și a face ceva în acest sens, este un adevărat act de curaj. Cred cu tărie în potențialul fiecăruia dintre noi de a evolua și te aștept cu drag să te însoțesc pe acest drum…al vindecării tale.

Studii:

  • Licențiată în Psihologie la Facultatatea de Psihologie și Știintele Educației, Universitatea din București
  • Training în Analiză Comportamentală Aplicată la Asociatia Covorașul fermecat, psiholog clician și psihoterapeut Claudia Draganescu
  • Masterat în ,,Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și a familiei" – Facultatea de Psihologie și Știintele Educației, Universitatea din București
  • Practică de specialitate în Psihologie Clinică – Spitalul Universitar de Urgențe București
  • Psihoterapeut în supervizare – Institutul SPER, Program de formare complementara
  • Logoped
  • Consilier în Dezvoltare personală
Psiholog-Mihaela-Bacula-web

Mihaela Bacula

Psiholog clinician

Fii în viața altora sursa a ceea ce vrei să trăiești ca experiență tu însuți !
Psihologul ca actor și regizor al ședinței de terapie îmbină în practica sa, știința și arta prin împletirea datelor empirice și a unicității  fiecărui pacient în parte.

Evaluarea clinică de tip psihometric, cea a comportamentului și a potențialului de învățare, oferă specialistului tabloul psihologic de la baza căruia se va elabora planul de intervenție adaptat nevoilor clientului.

Psihologul ca instrument al procesului terapeutic, prin atitudinea sa pozitivă necondiționată, facilitează procesul de schimbare. Misiunea mea profesională este să accept oamenii așa cum sunt, să îi susțin în procesul lor, și să intervin pentru a crea împreună cu aceștia o stare optimă de echilibru psihic.

Studii:

  • Licențiată în Psihologie la Facultatea de psihologie Titu Maiorescu
  • Master în Tehnici de comunicare și influențã
  • Master în Psihologie clinică, hipnozã și terapii de scurtă durată, UTM
  • Practicã de specialitate- Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia
  • Psiholog clinician si terapeut ABA-ARTA ADHD

Găsește o ședință potrivită nevoilor tale.

 
Harta

Programează o ședință

Te așteptăm într-un mediu cald,
în mijlocul orașului sau on-line

location-mic

Telefon/Whatsapp

Email

Social Media

Adresa

Bucuresti, Ion Radovici 8