Servicii de Psihoterapie
Servicii de Psihoterapie
Descoperim împreună lucrurile importante și cum să mergi înainte


Terapie Adulți
Primul pas este găsirea unui psiholog și începerea unei relații deschise, comunicative și prospere.

Terapie Copii
Mulți părinți au îngrijorări cu privire la dezvoltarea emoțională sau comportamentul copiilor lor.

Terapie Cuplu și Familie
Terapia pentru cupluri și familie este o formă de psihoterapie care abordează comportamentele tuturor membrilor.

Terapie pentru Adulți
Terapie pentru Adulți
În cadrul clinicii Mind Garden veți întâlni specialiști în sănătate mintală și psiho-emoțională, care alcătuiesc o echipă de nădejde. Astfel, în funcție de nevoi, puteți apela cu încredere atât la servicii medicale, cât și la cele de psihoterapie.
Totul se întâmplă într-un cadru sigur, susținut, creat pentru a te sprijini către o mai bună sănătate psihică și emoțională.
Primul pas este găsirea unui psiholog și începerea unei relații deschise, comunicative și prospere. Acesta te va însoți umăr la umăr pe parcursul întregului demers terapeutic pentru a-ți maximiza sănătatea mintală și a te ajuta să trăiești o viață mai bună.

Terapie pentru Copii și Adolescenți
Terapie pentru Copii și Adolescenți
Mulți părinți au îngrijorări cu privire la dezvoltarea emoțională sau comportamentul copiilor lor. Psihoterapeuții pot juca un rol util sub diferite forme, inclusiv strategii parentale, terapie familială, programe de consolidare a abilităților pentru copii sau pur și simplu informații fiabile, pentru o serie de probleme comportamentale și emoționale, cum ar fi agresivitatea, anxietatea, problemele de dispoziție, dificultăți sociale și probleme familiale.
Serviciile dedicate celor mici au fost gândite și alcătuite astfel încât să cuprindă o gamă largă de evaluări. Fiind în proces de creștere și dezvoltare, fiecare zi este plină de noutăți pentru cei mici. Aspectele despre cum își însușesc cunoștințele și deprinderile, cum socializează, cum interacționează, cum se manifestă, cum privesc, cum comunică sunt principalele subiecte de discuții. Specialiștii clinicii vor integra informațiile obținute de la familie cu evaluarea clinică a celui mic. Astfel, în funcție de caz, discuția se va îndrepta către dificultățile constatate. Poate fi vorba despre tulburări de dezvoltare, de învățare, de adaptare, de concentrare etc.
Găsiți în cadrul rubricii “resurse” informații detaliate despre patologiile frecvent întâlnite la copii.
La finalul evaluării, echipa va propune o serie de recomandări menite să faciliteze parcursul terapeutic.
În plus, acolo unde copiii sunt supradotați intelectual, poate fi util să identificați punctele forte ale acestora pentru a permite programei educaționale să răspundă nevoilor lor de stimulare și să ofere oportunități avansate de învățare.


Terapie pentru Cupluri și Familie
Terapie pentru Cupluri și Familie
Psihologia familiei este o specialitate a psihologiei, centrată pe emoțiile, gândurile și comportamentele indivizilor, ale cuplurilor și familiilor, în care familia ca sistem este elementul central. Argumentul pentru practicarea acestei specialități este că dinamica familială joacă un rol vital în funcționarea psihologică a membrilor unei familii. Practica terapiei de familie implică luarea în considerare atât a istoricului unei familii, cât și a caracteristicilor vieții actuale.
Un alt aspect specific în cadrul terapiei sistemice este unicitatea fiecărui membru al familiei, înțeles atât individual, cât și în cadrul familiei, prin prisma relațiilor și interacțiunilor. În cadrul terapiei, veți descoperi că familia ca sistem este mai mult decât suma membrilor săi.
Problemele psihologice tratate includ conflictele conjugale și de cuplu, conflictul dintre părinți și copii, abuzul de alcool și droguri, disfuncția sexuală, durere, suferință, tulburări de alimentație și probleme cu greutatea, probleme de comportament ale copiilor și probleme cu îngrijirea persoanelor vârstnice, cum ar fi pentru a face față demenței unui părinte sau a bunicului. Psihologii lucrează, de asemenea, cu probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia, anxietatea sau schizofrenia unui membru al familiei și impactul acestor probleme asupra restului familiei.