fbpx

Servicii de psihoterapie 

Descoperim împreună lucrurile importante și cum să mergi înainte

logo-simbol-mic

Terapie pentru adulți

serv-08-1
 
Echipa de psihologi și medici psihiatri din cadrul Clinicii Mind Garden îți oferă o evaluare personalizată și tratament pentru dificultățile de sănătate mintală într-o atmosferă sigură și de susținere. Misiunea lor este să atenueze problemele pe care le întâmpini cu dorința de a te sprijini către o mai bună sănătate psihică și emoțională.
Primul pas este găsirea unui psiholog și începerea unei relații deschise, comunicative și prospere. Acesta te va însoți umăr la umăr pe parcursul întregului demers terapeutic pentru a-ți maximiza sănătatea mintală și a te ajuta să trăiești o viață mai bună.

Psihoterapie

Psihoterapia este o intervenție benefică pentru afecțiuni majore ale personalității, care ajută la eliminarea sau controlul simptomelor tulburătoare, astfel încât o persoană să poată funcționa mai bine.
Problemele care pot fi tratate includ dificultăți în a face față vieții de zi cu zi; impactul traumei, bolii sau pierderii personale, cum ar fi moartea unei persoane dragi; și tulburări mintale specifice, cum ar fi depresia sau anxietatea.
Există mai multe tipuri de psihoterapie iar unele dintre acestea pot funcționa mai bine în cazul anumitor probleme. Astfel, este recomandată o evaluare psihologică inițială pentru a determina cel mai eficient mod de terapie. 
Ajutându-vă să păstrați mintea curată și să gestionați orice stres, anxietate, fobii și alte probleme cu care vă confruntați, un psiholog vă poate ajuta să profitați la maximum de viață și să vă mențineți liber de simptomele depresiei și de alte probleme de sănătate mintală.

Terapie pentru copii

Mulți părinți au îngrijorări cu privire la dezvoltarea emoțională sau comportamentul copiilor lor. Psihoterapeutii pot juca un rol util sub diferite forme, inclusiv strategii parentale, terapie familială, programe de consolidare a abilităților pentru copii sau pur și simplu informații fiabile, pentru o serie de probleme comportamentale și emoționale, cum ar fi agresivitatea, anxietatea, problemele de dispoziție, dificultăți sociale și probleme familiale.
Clinica Mind Garden oferă evaluări cuprinzătoare pentru diagnosticarea problemelor legate de învățare, tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), tulburare de spectru autist (TSA) și întârziere în dezvoltare. În plus, față de identificarea problemelor care pot justifica atenția profesională, aceste evaluări pot oferi și recomandări care pot ajuta la pregătirea pentru școală, performanța și comportamentul general al copiilor. În plus, acolo unde copiii sunt supradotați intelectual, poate fi util să identificați punctele forte ale acestora pentru a permite programei educaționale să răspundă nevoilor lor de stimulare și să ofere oportunități avansate de învățare.
no-bg-09

Sedință de psihoterapie

Pe măsură ce copilul tău crește, acesta trece prin etape de dezvoltare progresivă, de la naștere până la maturitate. Factorii de mediu, genetici și culturali pot afecta dezvoltarea copilului și cât de repede progresează de la o etapă la alta.
Copiilor le este mai dificil să explice prin ce trec, cu atât mai puțin să-și analizeze sentimentele. Ședințele de psihoterapie îi pot ajuta să vă ofere informații importante și valoroase despre trăirile lor. 
Înțelegerea tiparelor psihologice normale și atipice ale unui copil poate ajuta părinții să înțeleagă cum să comunice și cum să se conecteze mai bine cu copilul lor, să permită copilului să învețe mecanisme de gestionare a emoțiilor și să-l ajute să progreseze și să prospere în fiecare nouă etapă de dezvoltare. 
Psihologii pot identifica, de asemenea, comportamentele anormale timpurii, pot detecta problemele comportamentale, cum ar fi problemele de învățare, hiperactivitatea sau anxietatea și pot ajuta copiii să treacă peste traume din copilăria timpurie. Ei pot, de asemenea, evalua și diagnostica întârzierile sau anomaliile de dezvoltare, cum ar fi autismul.

Terapie ABA

Analiza Aplicată a Comportamentului (ABA) este o formă de terapie bazată pe știința învățării și a comportamentului.
Analiza învățării și comportamentului ne ajută să înțelegem:
• cum funcționează comportamentul;
• cum este afectat comportamentul de către mediu;
• cum are loc învățarea.
Terapia ABA aplică apoi aceste principii în situații reale. Scopul este stimularea comportamentelor care sunt utile și diminuarea comportamentelor dăunătoare sau care afectează învățarea.
Programele de terapie ABA pot ajuta la:
• creșterea abilităților de vorbire și comunicare;
• îmbunătățirea atenției, concentrării, abilităților sociale, memoriei și performanțelor școlare;
• reducerea comportamentelor problematice.
Metodele de analiză a comportamentului au fost utilizate și studiate timp de zeci de ani.  Terapeuții au folosit terapia ABA pentru a ajuta copiii cu autism și tulburări de dezvoltare conexe încă din anii 1960.
Peste 20 de studii au demonstrat faptul că terapia intensivă și pe termen lung folosind principiile ABA îmbunătățește rezultatele pentru mulți copii cu autism.
Aceste studii arată beneficii în funcționarea intelectuală, dezvoltarea limbajului, abilitățile de viață zilnice și funcționarea socială. 
În cadrul Clinicii Mind Garden un analist comportamental acreditat conform standardelor internaționale (BCBA), proiectează și supraveghează direct programul de tratament.
El personalizează programul ABA în funcție de abilitățile, nevoile, interesele și preferințele  fiecărui copil.

Logopedie

Terapia logopedică începe cu o evaluare de către un logoped care va identifica tipul de tulburare de limbaj și cel mai bun mod de a o trata.
Cele mai frecvent întâlnite tulburări de limbaj sunt:
• dislalia: vorbirea peltică
• alalia: incapacitatea de a pronunța anumite sunete
• rinolalia: vorbirea pe nas
• balbismul: bâlbâiala
• tahilalia sau bradilalia: vorbirea cu un debit mare de cuvinte sau într-un ritm prea lent
• afonia: lipsa de sonoritate a glasului
• disfonia: răgușeala vocală 
• întârziere în apariția și dezvoltarea limbajului. 
Tot in categoria tulburărilor de limbaj sunt incluse si tulburările limbajului scris și citit, cum sunt dificultățile de scriere corectă (disgrafii), de citire corectă (dislexii), și de calcul (discalculii).
 Logopedia poate trata o gamă largă de întârzieri și tulburări de vorbire și limbaj la copii și adulți. Cu o intervenție timpurie, logopedia poate îmbunătăți abilitățile de comunicare și încrederea în sine.

Terapie pentru cupluri și familie

no-bg-10
Terapia pentru cupluri și familie este o formă de psihoterapie care abordează comportamentele tuturor membrilor familiei și modul în care aceste comportamente afectează nu numai indivizii, ci și relațiile dintre aceștia și unitatea familială în ansamblu. Ca atare, sedințele sunt de obicei împărțite între timpul petrecut în terapia individuală și timpul petrecut în terapia de cuplu, terapia de familie sau ambele, dacă este necesar.
Problemele psihologice tratate includ conflictele conjugale și de cuplu, conflictul dintre părinți și copii, abuzul de alcool și droguri, disfuncția sexuală, durere, suferință, tulburări de alimentație și probleme cu greutatea, probleme de comportament ale copiilor și probleme cu îngrijirea persoanelor vârstnice, cum ar fi pentru a face față demenței unui părinte sau a bunicului. Psihologii lucrează, de asemenea, cu probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia, anxietatea sau schizofrenia unui membru al familiei și impactul acestor probleme asupra restului familiei.

Consiliere vocațională

Dacă te aflii printre cei care sunt la început de drum sau ești în căutarea unui nou parcurs în carieră, consilierea vocațională îți poate oferi instrumentele necesare pentru dezvoltarea ta profesională, pentru a produce acea schimbare pe care ți-o dorești și, într-un final, pentru a ajunge la un echilibru între activitatea profesională și viața ta personală.
Consilierul vocațional vine în ajutorul persoanelor care au nevoie de o schimbare sau ghidaj în viața profesională. Acesta lucrează cu oamenii care sunt lipsiți de inspirație, s-au blocat sau pur și simplu nu pot sau nu știu cum să ia o decizie referitoare la munca lor.
        Adolescenți sau adulți, elevi sau mămici, șomeri sau angajați, cu toții au nevoie la un moment dat de consiliere privind vocația sau meseria care li se potrivește cel mai bine.
 Consilierea în carieră reprezintă un proces de abordare globală a oricărei persoane sub toate aspectele vieții sale personale, profesionale și sociale.
vocational-nobg-13

Obiectiv

Obiectivul principal al consilierii în carieră este centrat asupra schimbării pe care noi o dorim în viețile noastre profesionale, în acord cu valorile noastre dar și cu nevoia de echilibru în toate aspectele vieții.

Procesul de schimbare nu este unul ușor, de aceea pe parcursul consilierii, va fi nevoie de un efort continuu și implicare activă. Consilierul în carieră îți va fi ghid pe tot parcursul acestui proces, el te va ajuta să îți stabilești obiectivele și îți va oferi sprijin în găsirea răspunsurilor pe care le cauți. Cu toate acestea, el va avea un rol de suport, în timp ce protagonistul procesului de schimbare și catalizatorul acestuia vei fi chiar tu.

Vrei să faci ceva diferit să îți găsești împlinirea profesională?

• Te putem ajuta să te cunoști mai bine, să înțelegi care sunt valorile tale, calitățile și ceea ce te inspiră cel mai mult
• Identificăm abilități și competențe, stilul personal și descoperim filiera vocațională care ți se potrivește
• Identificăm arii de interes și cele mai bune opțiuni pentru tipul tău de personalitate și pentru stilul tău de viață
• Te asistăm în luarea deciziei și trecem la acțiune
• Te ghidăm în analiza opțiunilor și te consiliem în pașii pe care decizi că îi vei face

Servicii pentru adolescenții care sunt la școală, la facultate sau sunt absolvenți

• Obții claritate despre cine vrei să devii și cum să faci asta
• Te vei cunoaște mai bine și vei constientiza ceea ce te inspiră
• Vei identifica la ce anume ești bun și ce anume îți face plăcere să faci
• Te vom ghida să identifici ce tipuri de meserii ți se potrivesc
• Vei primi sprijin în redactarea CV-ului și te vom ghida înspre piața muncii
Harta

Programează o ședință

Te așteptăm într-un mediu cald,
în mijlocul orașului sau on-line

location-mic

Telefon/Whatsapp

Email

Social Media

Adresa

Bucuresti, Ion Radovici 8